Menu

Actualiteit

Verplicht akkoord schuldeisers
Geplaatst op 15 januari 2021
Door de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) is het sinds 1 januari 2021 makkelijker om een akkoord te bereiken met schuldeisers.
Rittenadministratie hersteld
Geplaatst op 15 januari 2021
Zzp-er herstelt beschadigd bestand met zijn rittenadministratie. Wel of geen bijtelling privégebruik?
Minderheidsaandeelhouders verzekerd
Geplaatst op 15 januari 2021
Zijn minderheidsaandeelhouders verzekerd voor de werknemersverzekeringen en dus premies WW, WAO, WIA en ZW verschuldigd?
Doe tijdig opgave uitbetaalde bedragen aan derden
Geplaatst op 14 januari 2021

Doe tijdig opgave uitbetaalde bedragen aan derden Heeft u in 2020 bedragen uitbetaald aan derden die geen werknemer of ondernemer zijn? Denk er dan aan dat u hiervan uiterlijk 31 januari 2021 opgave doet bij de Belastingdienst. Er wordt geen uitstel verleend. U kunt de gegevens over de aan derden uitbetaalde bedragen (de zogenoemde IB […] ..

Voorkom bijbetalen vennootschapsbelasting met belastingrente
Geplaatst op 14 januari 2021

Voorkom bijbetalen vennootschapsbelasting met belastingrente Laat een reële inschatting maken van de verschuldigde vennootschapsbelasting in 2021, zodat uw bv niet een te lage voorlopige aanslag voor de vennootschapsbelasting krijgt opgelegd. Als uw bv na afloop van het jaar vennootschapsbelasting blijkt te moeten bijbetalen, dan loopt uw bv het risico daarover 8% belastingrente in rekening gebracht […] ..

Laat uw voorlopige aanslag of teruggaaf controleren
Geplaatst op 07 januari 2021

Laat uw voorlopige aanslag of teruggaaf controleren Hebt u inkomsten waarover geen loonheffing wordt ingehouden en u pas achteraf inkomstenbelasting moet betalen? Dan kunt u een voorlopige aanslag aanvragen, zodat u de verschuldigde inkomstenbelasting gespreid over het jaar alvast betaalt. Hebt u aftrekposten waarmee bij de vaststelling van de aanslag inkomstenbelasting rekening gehouden moet worden? […] ..

Gewijzigde tarieven vennootschapsbelasting en box 2
Geplaatst op 07 januari 2021

Gewijzigde tarieven vennootschapsbelasting en box 2 Het tarief voor de vennootschapsbelasting en het box-2-tarief zijn gewijzigd per 1 januari 2021. Het 16,5%-tarief voor de eerste tariefschijf van de vennootschapsbelasting is verlaagd naar 15%. Bovendien is deze schijf verlengd tot een jaarwinst van € 245.000. Het 25%-tarief in de tweede schijf voor belastbare winst boven € […] ..

Ontslag na reis oranje gebied
Geplaatst op 01 januari 2021
Na een reis naar een oranje gebied, liegt een medewerker over zijn vakantiebestemming. Ontbinding van de arbeidsovereenkomst?
VOF, dus ondernemer?
Geplaatst op 01 januari 2021
Twee eenmanszaken gaan samen in een VOF. De Belastingdienst toetst of van fiscaal odnernemerschap sprake is.