Menu

Actualiteit

Extra tegemoetkoming voor voorraad- en aanpassingskosten
Geplaatst op 29 oktober 2020

Extra tegemoetkoming voor voorraad- en aanpassingskosten Hebt u een horecabedrijf, dan hebt u waarschijnlijk voorraden aangelegd die u door de verplichte sluiting niet meer kunt gebruiken. Ook hebt u mogelijk investeringen gedaan om in de winter te kunnen voldoen aan de RIVM-regels, zodat u ook dan helemaal coronaproof bent. Denk bijvoorbeeld aan het overkappen van […] ..

Uitbreiding TVL-regeling
Geplaatst op 29 oktober 2020

Uitbreiding TVL-regeling Nu de tweede golf in de coronacrisis een feit is, zijn er aanvullende steunmaatregelen getroffen. Een van die maatregelen betreft de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Deze regeling stond niet voor alle bedrijven open. Heeft u bijvoorbeeld een toeleveranciersbedrijf of een transportbedrijf, dan kwam u tot nu toe niet voor de regeling in aanmerking. […] ..

Opnamen uit BV belast
Geplaatst op 23 oktober 2020
Een DGA met een positief vermogen, maar zonder inkomen, wordt belast voor hoge consumptieve opnamen in rekening courant bij zijn BV.
Aanzegvergoeding onredelijk?
Geplaatst op 23 oktober 2020
Werknemer met uitzicht op nieuwe baan claimt aanzegvergoeding. Is dat in strijd met de redelijkheid en billijkheid?
Langer versoepelde fiscale regels tijdens betaalpauze hypotheek
Geplaatst op 22 oktober 2020

Langer versoepelde fiscale regels tijdens betaalpauze hypotheek Sinds de uitbraak van de coronacrisis gelden er versoepelde fiscale regels in het geval u een betaalpauze voor rente en aflossing hebt afgesproken met uw bank of andere hypotheekverstrekker. Onlangs is de werking van deze versoepelde regels verlengd tot 31 december 2020 in verband met de aanhoudende coronacrisis. […] ..

Tijd dringt voor TVL-aanvraag eerste periode
Geplaatst op 22 oktober 2020

Tijd dringt voor TVL-aanvraag eerste periode De TVL-regeling is onlangs met negen maanden verlengd. Maar wilt u nog de TVL van maximaal € 50.000 aanvragen voor de eerste periode (juni tot en met september 2020), dan begint de tijd te dringen. Uiterlijk 30 oktober 2020 17:00 uur moet de aanvraag dan namelijk zijn ingediend. Sinds […] ..

Vraag vóór 1 november aanslag aan en verlaag uw box-3-grondslag
Geplaatst op 15 oktober 2020

Vraag vóór 1 november aanslag aan en verlaag uw box-3-grondslag Bepaalde belastingschulden verminderen niet de rendementsgrondslag van box 3. Dit kunt u omzeilen door een voorlopige aanslag aan te vragen en deze voor het einde van het jaar te betalen. Op de peildatum van box 3 (1 januari) heeft het bedrag van de aanslag zo […] ..

Einde uitstel publicatieplicht anbi-gegevens 2019 nadert
Geplaatst op 15 oktober 2020

Einde uitstel publicatieplicht anbi-gegevens 2019 nadert Algemeen nut beogende instellingen (anbi’s) kregen vanwege de coronacrisis maximaal vier maanden langer de tijd om de jaarstukken over 2019 elektronisch te publiceren. Een anbi met een boekjaar gelijk aan het kalenderjaar heeft hiervoor dus uitstel gekregen tot uiterlijk 1 november 2020. Daar zijn wel twee voorwaarden aan verbonden. […] ..